Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/sites/web/bikecommuterbe/subsites/belgianbluebirds.be/wp-content/plugins/oa-social-login/includes/widget.php on line 119
Multisport Fitness Trend in Stravistix – Belgian Bluebirds

Multisport Fitness Trend in Stravistix

Aangezien alle Belgian Bluebirds sowieso Strava-gebruikers zijn, lijkt het me wel interessant om even iets meer te vertellen over StravistiX en meer bepaald de nieuwe ‘Multisport Fitness Trend’.

Wat is StravistiX?

StravistiX is een gratis browser extensie, een toevoeging van functionaliteit die enkel in de Google Chrome- en Opera-browser beschikbaar is. Deze extensie wordt ontwikkeld door Thomas Champagne. Zijn voornaamste bedoeling is altijd geweest om de functionaliteit van Strava uit te breiden, niet om Strava te vervangen.

Wat doet StravistiX precies?

Van zodra je de extensie hebt geïnstalleerd, krijg je binnen Strava meer mogelijkheden. Deze zijn volledig in Strava geïntegreerd.

 

 

 

 

 

 

Rechts van het Strava-logo krijg je een extra menuutje (afbeelding linksboven) die je naar de verschillende weergaves en instellingen van StravistiX leidt. De nieuwe ‘Multisport Fitness Trend’ zie je als eerste optie, straks meer daarover.

Bij het overzicht van je activiteiten zie je ook de knop ‘Show Extended Statistics’ (afbeelding rechtsboven). Bij het bekijken hiervan krijg je uitgebreide grafieken en inzichten over je hartslag, snelheid, kracht, cadans en over de karakteristieken van het afgelegde parcours.

Voor de ‘nummertjesfreaks’ onder ons valt hier heel veel extra info uit te halen. Sowieso kunnen al deze data je vooruit helpen in je training, zeker bij het opstellen en bijsturen van een gepersonaliseerd trainingsplan.

Multisport Fitness Trend – beta

De recentste toevoeging – hoewel nog in betafase – aan StravistiX is een uitbreiding van Strava’s eigen ‘Fitness & Freshness’-rapport (enkel voor Premium-gebruikers). Dit is m.i. één van de allergrootste troeven van zowel Strava Premium als StravistiX. De opgestelde grafieken geven je effectief een heel goed inzicht in je trainingsopbouw. Grote voordeel van de StravistiX’ versie is dat de gegevens van je loop- en fietstrainingen gecombineerd worden, iets wat bij Strava Premium (nog) niet kan. In de nabije toekomst komt zwemmen hier zelfs ook nog bij.

Over de precieze wetenschap achter dergelijke grafieken vertel ik in een volgende blogpost meer. Iets wat je er héél snel en makkelijk kunt uithalen is of je aan het over- of ondertrainen bent, of precies in de juiste zone zit. Dit zie je aan de vermelding achter ‘Form’ (Optimal in het voorbeeld hierboven).

Meer over StravistiX vind je op de homepage van het project en in de Chrome Webstore.

Jullie vragen en/of opmerkingen horen we zoals steeds graag in onze comments.

Over de auteur

jannedecloedt

Dertig-en-nog-iets • eeuwig nieuws- en leergierig • sociaal op media, ernaast soms minder • estheet • volg mij of vooral niet... Food • Cycling • Music • Design