Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/sites/web/bikecommuterbe/subsites/belgianbluebirds.be/wp-content/plugins/oa-social-login/includes/widget.php on line 119
Velofollies – de vreemde eenden in de bijt – Belgian Bluebirds

Velofollies – de vreemde eenden in de bijt

Nog drie keer slapen en het is Velofollies! Nog drie keer slapen en we kunnen ons vergapen aan fietsen op sokkels en sfeerverlichting, strelen over carbon velgen en elkaar elleboogstotend en met opgewonden fluisterstem laten weten dat we net een obscuur beroepsrenner uit de jaren zeventig hebben opgemerkt en daarna totaal genegeerd. Selfies, daar beginnen we niet aan op een beurs voor vélocipèdes.

U zal, net als ik, passeren aan de grote beursstanden, een folder meenemen van een gran fondo die je volgend jaar absoluut wil toevoegen aan je palmares en een goodiebag repen en gelletjes mee naar huis sleuren. Maar zal u ook de vreemde eenden in de bijt hebben opgemerkt? Vast niet. Daarom, een kleine selectie van dingen die u ook moet gezien hebben op Velofollies 2018:

 

Bike Design en de Vivax assist (stand 313)

Bike Design is een vreemde eend in de bijt omdat ze vooral thuis zijn in de wereld van de motorsport. Het is vast één van de redenen waarom ze openlijk aan hun laars lappen dat motordoping ons met afkeer vervult. Motortjes in een koersfiets! Vloeken in de kerk.

Tenzij, je weet wel, stel dat het nu toch eventueel mogelijk zou zijn om een motortje van net geen twee kilogram in je kader te verbergen en in te schakelen als je het wiel dreigt te verliezen. Ziedaar Vivax assist. Motordoping en niemand hoeft het te weten. De belichaming van het kwaad en daarom net zo fascinerend. Eén tip; de grap over Fabian hebben ze ondertussen nog maar vierhonderd keer gehoord. Kom op zijn minst origineel uit de hoek, doe je voor als de manager van een beroepsrenner en fluister de hele tijd als je discreet om meer informatie vraagt.

 

Doowitt (stand R20)

Doowitt is veel meer dan een flauwe woordspeling. Het is ook, komt-ie, een onzichtbare helm. Of op zijn minst een harde schelp die je onder een muts of een pet kan dragen. Ik noem geen namen, maar een ex-renner uit het Meetjesland schijnt verslingerd te zijn aan dit soort harde petten. Ze beschermen tegen overhangende takken, zeilmasten die onverhoeds je richting uit komen en zijspiegels van Landrovers die rakelings langs je scheren. Stiekem is een Doowitt ‘protectiecap’ een product uit het zeilen maar ach, we weten allemaal dat een helm geen zicht is, dus waarom geen hippe baseball cap op je hoofd en toch veilig rondfietsen. Tips voor vragen aan de stand: hoe blijft een pet op je hoofd zitten als je je aan een rotvaart tegen het asfalt vleit?

 

Infento (stand 620)

Infento is het product waarmee je als ouder voor vele jaren op rij spontaan zal kunnen meedingen naar de titel ‘Parental Unit of the Year’. Infento is, naast een flauwe woorspeling (infento = invent + enfant), ook een modulaire superlego waar je echte, berijdbare fietsen, skelters, driewielers, steps, karretjes en mono-ski’s mee kan maken. Uit elke kit haal je gemiddeld acht verschillende modellen en eens je kinderen ze ontgroeid zijn, bouw je een gekker en groter model. Een kit met zevenhonderd onderdelen en een hijgende kleuter in je nek, zeg nu zelf, dat staat toch garant voor uren en uren plezier? Je had kunnen fietsen over heuvels en door bossen maar je hebt een driewieler gebouwd! Ook leuk. Toch?

 

TS-bikes (stand 614)

Voor de Zwifters onder ons klinkt TSBIKES vast bekend in de oren. Het is namelijk een promocode waarmee je de bekende kit van TK.BE unlocked. TK.BE is het geesteskind van Stephan Tytgadt, Een Zwiftpionier die het klaarspeelde een internationaal peloton virtuele fietsers zo gek te krijgen een Belgische driekleur te laten dragen en samen (virtueel en ook in real life) te fietsen. Stephan Tytgadt is ook de fiere eigenaar van de fietsenspeciaalzaak TS-Bikes. U herkent het vast als het logo dat op je virtuele kont staat. Het verhaal van de man kon u al bij ons lezen, de man zelf in alle stilte gaan bewonderen kan u doen aan stand 614.

Tot binnenkort, tot op Velofollies!