Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/sites/web/bikecommuterbe/subsites/belgianbluebirds.be/wp-content/plugins/oa-social-login/includes/widget.php on line 119
Podcasts – Wielrennen – Belgian Bluebirds

Podcasts – Wielrennen

De rode lantaarn

De Rode Lantaarn is de wielerpodcast van Het Is Koers. Presentatoren Willem Dudok en Tim de Gier bekijken vanaf hun bank in Amsterdam-West de laatste ontwikkelingen in het wielerpeloton.

Via De Rode Lantaarn

Radio Stelvio

Nieuwe Belgische podcast over de koers.

Via Radio Stelvio

Cassette

Cassette is een gloednieuwe podcast met achtergronden uit de wielersport. Presentator Benjamin de Bruijn ontvangt gasten waarmee een actueel onderwerp wordt besproken.

Via Cassette

Radio Sporza ( Koers )

Gaat niet uitsluitend over de koers.

Via Sporza Koers

Wielerflits

Podcast van de gelijknamige website. 

Via wielerflits

Live Slow Ride Fast

Podcast van Laurens ten Dam en Stefan Bolt. Het leven óp, maar ook naast de fiets.

Via Live Slow Ride Fast

In het wiel

Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam maken samen met oud-renner en analyticus Michiel Elijzen een podcast.

Via In het wiel

Lance Armstrong – Stages

Wat je mening over Armstrong ook is, hij kan goed over wielrennen praten en heeft er ook een mening over. En het is ook prettig om naar te luisteren.

Via lancearmstrong.com/stages

Cycling News

Cycling News is al jaren een van de leidende nieuwssites over wielrennen. Ze volgen alle grote rondes en ook in hun podcasts besteden ze daar dan aandacht aan. Maar ze doen ook interviews en discussiëren over stellingen. Leuk voor iedereen die het professionele wielrennen volgt.

Via Acast Cyclingnews

Zwift: Zwiftcast

Ze noemen het een cast en niet specifiek podcast omdat ze naast audio ook video doen. En niet geheel verrassend staat het natuurlijk grotendeels in het teken van Zwift. Het aardige is dat de onderwerpen die ze behandelen soms iets breder toe te passen zijn dan alleen bij het indoor trainen.

Via Zwiftcast

Velonews

De Amerikaanse nieuwssite publiceert zeer regelmatig nieuwe podcasts met verschillende onderwerpen. Over wedstrijden, maar ook interviews met renners en crossers, en opinie. Maar ze duiken soms ook wat dieper op de materie in. 

Via velonews

TrainerRoad

Podcast gelinkt aan het trainingsprogramma TrainerRoad. Gaat soms dieper in op technische vragen omtrent trainen/voedingstips etc.

Via TrainerRoad Podcast

CyclingTips

Nieuws omtrent de wielerwereld maar ook vooral “longreads” over soms zeer technische aspecten maar ook over het menselijk aspect binnen “het peloton”

Via CyclingTips

Volg je zelf een podcast die er niet bij staat, laat dan gerust een reactie achter! 

Over de auteur

Kristof De Bruecker

#Freelance #SAP problem solver - Liker of Gadgets - Allergic to wasp - Gentlemen in traffic - Fuelled by #Grinta #strava