Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/sites/web/bikecommuterbe/subsites/belgianbluebirds.be/wp-content/plugins/oa-social-login/includes/widget.php on line 119
Kuurne Brussel Kuurne 2017 cyclo – Belgian Bluebirds

Kuurne Brussel Kuurne 2017 cyclo

24 februari tijdens de avond helpt Strava me nog even herinneren dat ik me klaar moet houden voor KBK. Don’t forget? Don’t forget? HOE KAN JE DAT NU VERGETEN?
Maar goed, dankzij de post van Janne over wat te doen voor een cyclo kon ik me alleszins goed voorbereiden. Alles werd in gereedheid gebracht en niets kon fout lopen. Toch?

25 februari 2017. De eerste grote afspraak voor de wielerliefhebber. ‘s Morgens de kans om Kuurne Brussel Kuurne te fietsen en daarna thuis languit in de zetel  kijken naar Omloop Het Nieuwsblad. Ook was het een eerste afspraak voor enkele Belgian Bluebirds.

Als een klein kind die vol vuur zit nog voor de irritante wekker wakker worden. Flink ontbijten met havermout en een paar lappen spek en dan nog alles even laten bezinken.
Hup, het is al 7.45 dus snel de fiets op richting Kuurne. De wind zit in het voordeel, maar dat wisten we dankzij Windsock, dus zijn we snel ter plaatse. Nu nog even een duidelijke plaats zoeken om af te spreken en het via Twitter laten weten, hoe moeilijk kan het zijn?

8.05. Nog niemand te zien. Tiens, er stond toch duidelijk 8u op het event? Dus er was al even paniek tot plots David Verbrugghe aankwam. Oef, de aantallen waren al verdubbeld.
5 minuten later kwam Janne De cloedt op post en die wist mij dan te vertellen dat het een half uurtje later werd omdat Klaas Devaternier en Sven Coryn nog van Brugge moesten komen maar vooral dat Lieven Devos nog van Knesselare kwam. Met de fiets! (Extra kudos daar al voor). Het werd dan 8.30 en we (Janne, David en ik) besloten om dan maar te starten. Misschien zouden de turbo’s ons wel inhalen.

De eerste kilometers verliepen vlotjes, vlak en netjes in de buik van het peloton. Al is dat niet iets voor iedereen weggelegd. Sommigen gaan toch wel heel erg snel in de remmen. Tot we aan de eerste “helling” kwamen, de Olieberg(straat). Aan de voet ervan verloor iemand zijn bidon waardoor die Janne ophield en dus hebben wij zoals echte ploegmakkers gewacht. Tot we plots het geluid hoorden van “Meep Meep” Roadrunner geluid hoorden en hij schoot de helling terug op. Er ontstond een klein gat maar dat zouden we dan wel dicht rijden. Helaas hadden we een Stop bord over het hoofd gezien en moesten we terug even vertragen waardoor we in een tragere groep terecht kwamen. De Janne vogel was al gaan vliegen maar misschien zouden we elkaar terug zien bij de bevoorrading in Gijzelbrechtegem. Ondertussen kreeg ik meer en meer last van de kou en kreeg het allemaal minder goed rond dus heb ik besloten om aan de splitsing van 70/100 toch voor de 70km te gaan.

De volgende beklimmingen waren dan de Hollestraat met kort daarna de Tiegemberg. Veel volk daar zo vroeg en het viel op dat er redelijk wat klein mannen mee fietsten. Zou ik een nieuwe Van Aevermaet gezien hebben?
Van aan de top van die monsterklim was het downhil tot in Anzegem tot we Gijzelbrechtegem (Grijsloke voor de locals) binnen kwamen. Dat is daar serieus glooiend maar dat hebben ze waarschijnlijk zo gemaakt omdat het uitzicht fenomenaal is. Dus nog maar 2km tot de bevoorrading! Hoera, bitterballen! Maar ik had het nog steeds zo koud dat het gewoon wat peperkoek en meliwafel werd. Vanaf dat moment werd de terugweg naar Kuurne in gezet met de wind sterk in het nadeel. Gelukkig waren er toch al wat groepjes gevormd want samen ga je toch altijd wel een stuk sneller. Onderweg was er niet speciaals buiten dan de borden van “Kuurne Brussel Kuurne first, America second” of “Alternative fact: Gratis Kwaremont te krijgen bij aankomst”. Het deed je toch even de wind vergeten.

Maar er was nog 1 bevoorrading voorzien, die van Red Bull op 15 km van “den arrivee”. Daar gaat het er wel altijd  iets gemoedelijker aan toe want de boog kan niet altijd gespannen staan.

 

Nu was de laatste lijn naar Kuurne in gezet. Wielsbeke, Bavikhove (d’Ondertietels) en Hulste moesten we nog passeren. Jeuj! Want het was k-k-k-koud!
Na 68km (of toch zo zei de Garmin) in Kuurne aangekomen waar er al veel terug was. Of ze waren blijven plakken ‘s morgens, dat kan ook.

Het was plezant!

Sorry dat er weinig foto’s zijn maar mijn handen waren verkleumd. Volgende keer beter.

Over de auteur

Jay Queue

Mentally challenged - cycling - Android - Metal - Breakcore - @8500kortrijk - Beer - Gadgets - @FunkieAngel's bitch - Pedicabo ego vos et irrumabo.