Klassieker van het goede doel – Zulte

Zaterdag 8 april 2017. 70-110-160km

Start en aankomst zijn voorzien aan de Sporthal, Waalstraat 118 te 9870 Zulte. De startplaats is zeer goed bereikbaar met de wagen en de fiets. De route naar de startplaats zal bovendien uitgepijld worden vanuit verschillende toegangswegen.

Parcours 70 km

Het traject van 70 km is voor iedereen haalbaar. Elke recreatieve fietser die er zijn tijd voor neemt, moet dit licht glooiende landschap aankunnen. Starten kan tussen 7u30 en 14u00. Er is één bevoorrading voorzien.

De tocht trekt richting Avelgem, Escanaffles en Amougies, waar je vlak voor de bevoorrading met de Côte du Lait Battu (de Karnemelkbeekstraat) een serieuze kuitenbijter tegenkomt. Onderweg heb je met de Bomstraat ook al een eerste lichte helling overwonnen. Via de Hotond (makkelijke kant) en Kapelberg, fietsen we richting Kaster en Wortegem. Op de vijfde helling, de Blaarhoek, kan de finale losbarsten met als scherprechter Nokereberg. Vanaf hier rest nog de laatste rush van 8 kilometer tot de finish.

Er zijn 6 lichte hellingen voorzien. In totaal telt de tocht 620 hoogtemeters.

Parcours 110 km

De meer geoefende fietser komt met de 110 km zeker aan zijn trekken. Er staan 9 hellingen op het menu, waaronder ook enkele minder gekende maar uiterst mooie hellingen. Onderweg zijn er 2 bevoorradingen voorzien. Starten kan tussen 7.30 uur en 13 uur.

De tocht trekt via Anzegem en Avelgem richting Sint-Denijs Zwevegem, waar de eerste bevoorrading is. Vooral bij tegenwind is dit parcours niet te onderschatten. Onderweg beklimmen we ook nog de Bomstraat (een zijkant van Tiegemberg).

Na de bevoorrading in Sint-Denijs gaan we via Molenbaix, Velaines en Cordes naar Anvaing. Hier heeft de wind vrij spel, maar gelukkig blaast die meestal in de rug. Aan het kasteel van Anvaing hebben we met de drève Callois een mooie, maar onderschatte helling. Hierna volgen met La Bourliquet, Les Monts en de Lait Battu drie kuitenbuiters. Na een deugddoende tweede bevoorrading trekken we over de Hotond en Kapelberg richting Kaster en Wortegem. Op de achtste helling, de Blaarhoek, kan de finale losbarsten met als scherprechter Nokereberg. Vanaf hier is het nog 8 kilometer tot de finish.

Er zijn 9 hellingen voorzien.  In totaal telt de tocht 1.080 hoogtemeters.

Parcours 160 km

De rit telt 15 hellingen, goed voor 1.815 hoogtemeters.

 

Meer info: http://www.klassiekervanhetgoededoel.be/parcours-2017/

Over de auteur

Jay Queue

Mentally challenged - cycling - Android - Metal - Breakcore - @8500kortrijk - Beer - Gadgets - @FunkieAngel's bitch - Pedicabo ego vos et irrumabo.